Partidul Elefanteilor

M-am gandit impreuna cu un prieten sa lansam Partidul Elefanteilor. Voi prezenta mai jos programul politic si justificarile:

  1. Reducerea numarului de parlamentari la 300. In conditiile in care 80% din alegatori au decis micsoararea numarului de reprezentanti iar clasa politica ignora acest semnal este cazul sa oferim celor convinsi de beneficiile acestei masuri o noua solutie.

    Obiectivul elefanteilor este de a obtine peste 100 de locuri in Parlament care nu vor participa in nici un fel la procesul legislativ.

  2. Parlamentarii partidului nu vor accepta nici un fel de benefeiciu ca urmare a functiei de parlamentar, scopul prezentei lor fiind anularea de facto a numarului de parlamentari.

    • Isi vor dona salariul de parlamentar.
    • Nu vor participa la nici o sedinta parlamentara.
    • Singura exceptie este votul pentru revizuirea Constitutiei care sa prevada reducerea numarului de parlamentari
  3. Membrii partidului au obligatia de a ii uda cu elefantelul cu apa pe membrii celorlalte partide. Promisiunea electorala este ca in timpul unui mandat parlamentarii celorlalte partide, inclusiv cei ai minoritatilor nationale si independenti, sa fie udati o data cu elefantelul cu apa.
    1. In functie de preferintele personale se poate opta si pentru alte moduri de protest, cum ar fi speriatul cu trompeta, trasul de urechi, sau pus piedica pe holurile Parlamentului.
    2. Aceste actiuni trebuie facute nediscrimnatoriu, impotriva membrilor oricarui partid politic.
    3. Scopul demersului este de a determina pe cei care vor sa faca politica „pentru tara” sa ia atitudine si sa ii excluda pe scandalagii prin micsorarea numarului de parlamentari.

3 comments so far

  1. emteca on

    unde ma inscriu?

  2. slugalasisif on

    Vom prezenta in curand si procesul de inscriere. In esenta va trebui sa avem cate un candidat in fiecare colegiu uninominal pentru a diminua omogen voturile pentru oponenti. Deci ai putea sa te gandesti ce colegiu ti s-ar potrivi, si pe cine ai vrea sa uzi cu apa :).

  3. Tribuna Basarabiei on

    ISTORIA AȘA CUM NU O ȘTIM. DEPORTĂRILE BASARABENILOR: TRAGEDII DE FAMILIE ȘI ȚARĂ

    Un articol șocant, despre suferința provocată de bolșevici basarabenilor. Trebuie preluat și citit de cat mai multi romani…

    http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/istoria-asa-cum-nu-o-stim-deportarile.html


Lasă un comentariu