Romania, auf wiedersehen!

Intotdeauna am crezut ca Grecia va fi lasata sa iasa din zona euro (UE?) pentru a da un exemplu tuturor ca privilegiile nu sunt vesnice si pentru a evidentia dimensiunile dezastrului ce se poate abate asupra celor ce nesocotesc regulile europene. Desigur un asemenea scenariu este periculos si pentru judecatori, expunerea pe datoria Greciei ar fi insemnat o scadere a nivelului de trai si in tarile puternice dar tarile periferice, PII(G)S, are fi depasit mai usor reticienta cu care aplica reformele.

In ultimele zile mi-am dat seama ca un alt scenariu este mult mai convenabil tuturor: sa fie exemplificat dezastrul intr-o tara fara prea multe perspective, de la granita Europei, pe care vecinii rusi o vor primi cu mare deschidere in sfera lor de influenta. Prima tara care va parasi Europa nu este Grecia si una din ultimele intrate: Romania. Caderea ce va urma va fi urmarea directa a trufiei mafiei locale, va fi justificata de alegeri libere si motivata in profunzime de lipsa respectului majoritatii cetatenilor pentru munca si justitie. Nu exista exemplu de prabusire mai bun decat o tara in care lenesii teoretizeaza asupra dreptului natural la o viata indestulatoare asigurata de stat. Nici nu stiu daca sa ma bucur ca salvarea Europei va veni prin sacrificarea tarii mele inapoiate sau sa plang ca aceasta mai are decenii, sau poate chiar secole, pana a deveni o membra a civilizatiei europene.

Reclame

2 comments so far

  1. dora on

    Nu cred ca avem prea multe solutii.In primul rand sa aparam democratia atat cat mai este(un prim pas la referendum) si apoi la toamna printr-un vot masiv si responsabil.
    Europa trebuie sa fie salvata si Romania impreuna cu ea.Decalajul va mai exista multa vreme ,dar avem posibilitatea sa-l diminuam daca stopam si „restauratia” si refacem stabilitatea politica a tarii.

  2. radookoo on

    Nu cred ca zburam prea repede, cel putin nu inainte de alegerile de peste 2 ani cand disputa o sa fie pe fondurile europene care nu se mai acorda.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: