Nu o fi chiar asa de rau

Alegerea lui Geoana in 2009 nu este totusi pe acelasi nivel ca alegerea lui Nastase in 2004. Desigur, oamenii din spatele lor sunt cam aceeiasi, retorica impotriva lor e cam aceeasi, mineriade, coruptie. Dar vremurile sunt un pic schimbate. In primul rand am intrat in UE, nu mai suntem prizonieri in tara asta, si de aceea pericolul individual este mult mai mic. Angajatii la stat oricum au tot fost schimbati de toate guvernarile, si asta e riscul pe care si-l asuma cand sunt numiti politic indiferent de parte. Unii s-ar putea sa resimta niste taxe dar nu e o tragedie atata timp cat multi il voteaza pe Geoana ca sa scape de un potential dictator. Directia spre Rusia se va face acum doar economic, prin privatizari alese, si iar vor cadea liberalii in fund de cat de mare capitalist e Dinu Patriciu. Totusi nu mai exista riscul unor derapaje majore in privinta drepturilor omului; poate doar din cand in cand sa mai apara cate o caseta trucata urmata de executia publica prin media a vreunui indezirabil. Ne-am civilizat. E pacat ca se pierde ocazia modernizarii clasei politice, si lucrurile se vor misca in general mult mai incet, dar asta nu inseamna ca nu se vor face strazi, nu se vor da pomeni si nu vom avea liniste la televizor. Pentru multi e foarte probabil sa fie mai bine, dar sa nu se intrebe cum si cand si-au pierdut libertatea. Ceilalti sunt inca liberi sa-si caute o tara mai buna.

Reclame

4 comments so far

 1. Riddick on

  Aoleu, Sisif, te-ai resemnat ?! „Partea bună” ar fi că PDL, daca nu intră nicicum la combinaţii înainte de viitoarele alegeri, fie ele anticipate sau nu, poate avea majoritate absolută, în maxim trei ani.

 2. TomCat on

  „si de-o fi sa mor….” 🙂

  Ba io zic ca e rau si exista si riscul derapajelor in privinta drepturilor omului – Uita-te ca deja ca Parvulescu de la ProDemocratia reprezinta societatea civila in ochii MassMedia, ba chiar si in ochii unei institutii importante a statului = Parlamentul (el a venit cu varianta tembela de vot uninominal pe care o avem acum, el e etalonul de voce a populrului cand se iau decizii, se invita moderatori etc etc). Si inca nu e Geoana presedinte, nu e PSDul stapan peste prefecturi, procuror general, procuror DNA, ANI, Garda Financiara, curte de conturi, garda de mediu etc etc.

  Eu zic sa nu te grabesti cu optimismul. Iar PDL va ramane farame, sa vezi tu cati or sa isi descopere vocatia liberala si social democrata.

 3. Sluga La Sisif on

  @riddick, partea buna este ca s-au strans cativa oameni de calitate in jurul lui Basescu, dar nu stiu daca vor rezista 5-8 ani. Partidul oricum va fi destructurat si se va situa in jur de 20%, fiindca oricum restul erau conjuncturali, si se va mai creea si o noua generatie de scarbiti de politica.

  @tom, eu am zis ca e bine totusi ca basescu l-a invins pe Nastase, o data. A doua oara castiga Adrian si ai lui, dar macar nu ma mai pot tine inchis. La nivelul curent de democratie (sau dictatura dupa cum e istetimea fiecaruia) o sa se mai ajunga peste vreo 10 ani (EBA presedinte:)).

 4. slugalasisif on

  Si legat de resemnarea mioritica, deocamdata sa zicem ca sunt pesimist si as vrea ca daca ma insel sa fie surpriza de Mos Nicolae :).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: