Basescu si bataia

Filmul pare veridic, si in absenta unei probe contrare discutiile despre trucaje nu isi au rostul fiindca nu pot sterge efectul electoral al imaginilor. Singura sansa a lui Basescu e sa gaseasca imediat o filmare din alt unghi sau sa prezinte copilul ca martor de partea lui. Infloriturile de pe margine ale miliardarului Patriciu ii arata fata ranchiunoasa si mincinoasa. El relateaza acum amanuntele unui episod pe care spune ca il stia si a carui dovada a incercat sa o obtina, dar este greu de crezut ca in toti acesti ani a fost atat de moderat incat sa nu aminteasca macar o data de el. Dar ca si autenticitatea casetei, adevarul spuselor lui Patriciu nu este relvant pentru procesul electoral curent. Basescu pierde alegerile si odata cu el multi sunt invinsi; nu e o infrangere personala a lui Basescu ci una pentru toti cei care vedeau in el garantul unor libertati. Votez in continuare cu el fiindca votez pentru mine, dar simt ca e aproape inutil.

UPDATE 1: Intrebarea sperietoare este defapt: Si daca este un trucaj? Deocamdata aceasta banuiala mi se pare chiar mai grozava decat actul in sine. Sper sa recunoasca Base ca l-a pocnit, ca sa nu sufar de scenarita de acum incolo.

UPDATE 2: Inca o analiza pe cadre aici, si un filmulet cu cadrele importante

UPDATE 3: Copilul povesteste aici.

Marius Istrăţoiu a declarat publicatiei citate: „Vă confirm că eu sunt cel din imagini. Este o chestiune din trecut care nu m-a afectat nici atunci, nici acum. Aveam 10 ani, iniţial d-l preşedinte mă luase pe scenă şi am vrut să spun ceva legat de Iliescu şi Năstase şi probabil de emoţii am spus că Iliescu şi Băsescu nu sunt buni sau ceva de genul, apoi d-l preşedinte m-a dat jos de pe scenă. S-a enervat că spusesem o prostie şi când m-am dus lângă dânsul voiam să-mi cer scuze, dar m-a împins. Chiar am râs, nu a fost ceva care m-a marcat”.

Va invit sa va dati cu parerea si despre autenticitatea filmuletului urmator cu Berlusconi:

Reclame

4 comments so far

 1. robin on

  Nu te grabi.

 2. niku_elektriku on

  si eu credeam ca e reala treaba, da’ m’am lamurit ca e o facatura, fara sa fiu mare specialist.
  demonstratzia lui calin e suficienta…
  si basescu ce’ar fi trebuit sa zica ?
  daca ar fi pus pretz pe amenintzarea lu’ patriciu din seara precedenta, si daca’ar fi avut vreo constiintza a vinovatziei in cazu asta, ar fi venit cu lectzia invatzata…

 3. emteca on

  Nu pare făcătură. Vreau să cred că e. Vreau să cred că e mărită viteza mâinii astfel încât să pară o lovitură. După spusele copilului „voiam să-mi cer scuze, dar m-a împins”, gestul președintelui nu este negat. Din poziția în care era, Băsescu nu îl putea împinge decât prin contact direct cu fața. Tot ce vreau să cred esta că l-a împins. Faptul că Marius râde nu e însă suficient ca să credem că nu a fost lovit. Râsul poate survenii in urma surprizei gestului. Nu pot să cred și nu voi mai crede niciodată ce se spune la Antene sau Realitatea. Este mult prea evidentă poziția lor anti Băsescu.
  Dar e clar că ceva s-a întâmplat și asta va conta enorm la votul de săptămâna viitoare.

 4. slugalasisif on

  De contat va conta, dar s-ar putea sa nu fie chiar in sensul dorit de cei ce au difuzat clipul. Lumea s-a radicalizat mai mult din cauza televiziunilor decat din cauza gestului. E mai multa ura si mai multa furie, nu stiu daca e si distribuita in mai multa lume. Dar daca ar fi sa se masoare doar emotiile negative intetite de acest incident mogulii pierd.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: