Traian, Crin si femeile

Citind transcriptul intalnirii Basescu-Antonescu am cautat repede momentul in care Basescu ar fi facut referire la fosta sotie a lui Antonescu. Mi se pare ca e exagerata interpretarea si e foarte usor sa fie inteles ca defapt Basescu se referea pur si simplu la el si la familia lui.
Oricum Crin a fost foarte nesimtit facand aluzii la „amantele” lui Basescu de fata cu sotia acestuia.

UPDATE:
O reactie (sau aici) a lui TB in care spune: „Cred că inventaţi una dintre cele mai mari mizerii. Cred că aţi ajuns să inventaţi un lucru pe care eu nu l-am făcut. Am vorbit despre soţia mea”.

Traian Băsescu: Şi, de ce vă supăraţi ori de câte ori auziţi de femei la Cotroceni, atunci?

Crin Antonescu: A… daţi-mi voie să vă răspund! Pentru că…

Mihnea Măruţă: Trecem la întrebări. Un minut, răspunsul fiecăruia. Vă rog!

Crin Antonescu: Pentru că… da… nu… vreau să răspund aici, în jumătate de minut. Pentru că în ţara asta sunt foarte multe femei… noi suntem cam misogini, ştiţi, noi bărbaţii din politica românească…

Traian Băsescu: Dumneavoastră. Eu, nu.

Crin Antonescu: Bun, bun. Să ştiţi că noţiunea este, un pic, cam complicată… asta, de misogin. Bun. În politică, noi am procedat: suntem, în continuare, o societate destul de conservatoare, şi, modelele feminine răzbat greu, şi, prin anumite mijloace, – din păcate – doar. Modelele feminine, de pildă, şi discursul raportat la femeie, în timpul mandatului dumneavoastră, sunt nepotrivite. Aţi promovat femeia-obiect, femeia cu succes facil, aţi vorbit despre ‘păsărică’, despre o femeie, nu despre un bărbat, i-aţi smuls telefonul, unei ziariste, nu unui ziarist, aţi invitat ‘pe masă’ o ziaristă, nu un ziarist. Asta înseamnă o atitudine nepotrivită faţă de femei şi n-am vorbit, şi n-am făcut-o suficient, şi n-am trimis nişte mesaje, şi n-am promovat modelul femeii pe care societatea, într-adevăr, creşte: femeia care ţine casa, care creşte copii, deşi – cu respect vă spun – aveaţi la îndemână un asemenea model, îl puteaţi promova mai mult – e chiar doamna Băsescu – şi, de asemenea, modelul femeii de succes care pe învăţătură face carieră, nu pe tupeu, modelul femeii de succes care câştigă admiraţia nu prin lucruri văzute ci prin lucruri care se simt, care se construiesc; Aţi promovat prea puţin modelul ăsta, şi, din păcate, femeile din România nu sunt doar ‘păsărici’, ‘ţigănci împuţite’, şi nici femei cu succes uşor.

Mihnea Măruţă: Domnule Băsescu.

Crin Antonescu: Asta, apropo de femei; putem să dezvoltăm. Subiectul e pasionant.

Traian Băsescu: Domnule Antonescu, cred că greşiţi în abordarea dumneavoastră, cel puţin în ceea ce mă priveşte, şi, decenţă ar trebui să vă spună că un bărbat, care are trei femei în casă, le respectă. Un bărbat, căruia nu i s-a întâmplat nici un incident dramatic, în care să-şi lase soţia singură, şi să ajungă în situaţii dificile. Vreau să vă corectaţi imediat şi să cereţi scuze pentru ce aţi spus. Pentru mine, femeia este mult mai importantă – orice femeie – decât dumneavoastră…

Crin Antonescu: A, bun. Nu despre asta e vorba.

Traian Băsescu: …decât dumneavoastră. Dumneavoastră nu aveţi în societate valoarea unei femei – oricare dintre ele. Până şi aceea pe care… căreia i-am cerut scuze ca am jignit-o… exact pentru că vorbiţi aşa despre femei.

Crin Antonescu: Cum? Nu vă tulburaţi, că n-am vrut să vă jignesc şi, oricum, … n-am jignit femeia. Am spus că aţi promovat un model de femeie care nu e cel mai sănătos în societatea românească. Asta am spus, şi n-am de ce să-mi cer scuze.

Traian Băsescu: De ce nu e sănătos modelul pe care îl vedeţi dumneavoastră? Nu ştiu ce model vedeţi. Vreau să ştiţi că…

Crin Antonescu: Femeile pe care le-aţi promovat în politică, de exemplu. Despre asta vorbesc.
Traian Băsescu: Păi, Adriana Săftoiu e membru la dumneavoastră, doamna Renate Weber este membru la dumneavoastră…

Crin Antonescu: Nu le-aţi promovat dumneavoastră, domnule Băsescu. Nu le-aţi promovat dumneavoastră. Sunt femei… Adriana Săftoiu…

Traian Băsescu: Adriana Săftoiu este membră a dumneavoastră, Renate Weber este membră a dumneavoastră. Sunt femei promovate de mine, în politică.

Crin Antonescu: Nu, nu…

Traian Băsescu: Altceva v-a atras atenţia… Altceva vă înfurie, domnule Antonescu.

Crin Antonescu: Nu mă înfurie nimic. Pe dumneavoastră vă văd un pic nervos.

Traian Băsescu: Vă înfurie şi o femeie care, în afara de a fi inteligentă, este şi frumoasă. Eu iubesc şi apreciez femeile frumoase.

Crin Antonescu: Dar, despre cine e vorba? Dar despre cine e vorba, domnule preşedinte?

Traian Băsescu: De soţia mea, domnule Antonescu.

Crin Antonescu: A, bineînţeles. Tocmai de asta, vă spun că, poate, a fost promovată prea puţin, în raport cu alte doamne. Adriana Săftoiou… staţi puţin, să restabilim un adevăr… Adriana Săftoiou…

Traian Băsescu: Soţia mea a fost enorm promovată. Este prima doamnă a României.

Crin Antonescu: Foarte bine. Poate că dumneaei mai merita un mandat. Dumneavoastră, cred că nu.

Traian Băsescu: Problema dumneavoastră este că o să-l luăm împreună, şi eu, şi ea.

Crin Antonescu: Eu sper că există o persoană în România cu care să vă puteţi înţelege. Sper din suflet asta. Dar eu…

Traian Băsescu: Eu nu vreau să mă înţeleg cu o persoană. Eu vreau să mă înţeleg cu românii, domnule Antonescu, nu cu persoana.

Anunțuri

1 comment so far

  1. mihaibeltechi on

    SALUTARE , sluga inspirata la Sisif.Frumos scris .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: