Cartarescu necredinciosul

Un Băsescu triumfător îşi va accentua reflexele autoritare, îşi va consolida partidul propriu şi va relua războiul personal cu oligarhii, război ce-ar putea pustii România mai mult decât ar face-o oligarhii înşişi.

Cartarescu, gandire nevolnica si privilegiata. Merita criticat pentru ezitare in primul rand fiindca pare onest, iar ceea ce exprima pare mai degraba o slabiciune poetica decat forta unui nihilism autentic. Speriat de asumarea unei directii, si ademenit de pesimism, din fost „intelectual” al lui Basescu a devenit promotorul dezamagirii resemnate.

Domnule Cartarescu, pe ce va bazati cand spuneti ca tara va fi pustiita de lupta cu oligarhii. Credeti ca nu merita dusa aceasta lupta? Preferati pacea aristocratica, care se instaureaza intre stapani si slugile lor? De ce puneti semnul egal intre criminal si justitiar? E adevarat ca psihologic ambii sunt niste pradatori, si sunt sadici in incercarea de a se anihila, dar echilibrul general si pe termen lung ne indeamna sa sustinem categoric actiunile celui din urma. Va e teama de instabilitatea de moment? Mie imi e teama de instabilitatea de peste inca 20 de ani daca ajungem sa ne resemnam toti ca dumneavoastra.

4 comments so far

  1. PETITparis on

    excelent!
    a+

  2. elicearea on

    felicitari!

  3. niku_elektriku on

    „intelectual șovăielnic”

  4. […] Posted decembrie 4, 2009 Filed under: Uncategorized | Cam tarziu, dar […]


Lasă un comentariu