Ce ar fi facut Basescu in opozitie?

Basescu ar fi exploatat fara doar si poate situatia curenta daca rolurile ar fi fost inversate. Contracandidatii sai rateaza sistematic ocazia sa se distinga si prin altceva decat prin ura fata de presedinte. Jocul investirii guvernului este practic fara miza reala. Basescu nu va numi pe nimeni propus de opozitie chiar daca ar fi sa piarda alegerile, nu vrea un nou guvern Tariceanu. PSD, PNL si UDMR nu pierd nimic daca accepta un guvern pana la algeri, deoarece il pot da oricand jos, mai ales in eventualitatea in care Mircica sau Crin ajung in fruntea mesei. In acest joc cu miza nula singurul motiv al incrancenarii opozitiei este scandalul. Tocmai in acest moment unul dintre prezindentiabili ar putea face pasul la offsaid, intr-o miscare caracterisitica mai mult lui Basescu, si sa spuna ca pentru prevenirea adancirii crizei voteaza guvernul. Miscarea l-ar califica in turul doi automat pe initiator si i-ar da imaginea de om independent si capabil de decizii importante, nu numai de latraturi. Altminteri, jocul asta de-a refuzatul prin comisii (PNL si PSD au refuzat un om, Catalin Predoiu, care le-a fost ministru), inseamna o sansa pierduta pentru ei, ceea ce bine pentru noi :).

Anunțuri

3 comments so far

 1. Riddick on

  Când am auzit de scoaterea la înaintare a lui Johannis şi de ralierea PSD la iniţiativă, am fost sigur că vor să pună şaua pe un cal mort.
  Or s-o ţină aşa până la anticipate.

 2. niku_elektriku on

  lastzi liderii „opozitziei” de carton, pe mine ma intriga pozitzionarea lu’ johanna asta. ar fi trebuit sa’si dea seama ca nici macar in conceptzia „sustzinatorilor „sai” n’are sanse sa ajunga, dupa alegeri, pm, vezi patriciu&geoana pm.

  chiar ar fi avut un viitor interesant daca dadea dovada de intzelepciune politica, daca ar fi zis EL ca se retrage ptr ca nu vrea sa fie un obiect de disputa intre doua tabere.

  era o atitudine princiara, si, cine stie, il inscaunam la curtea de arges ;-))

  asa nu e decit parte a unei intrigareli marunte…

 3. slugalasisif on

  niku, nu e prea important daca se retrage vreunul, chiar e mai bine fiindca asa contracandidati slabi nu cred ca mai gasesti.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: