Ce treaba are parlamentul cu executivul?

De unde pana unde pretentia ca parlamentul ar trebui sa numeasca premierul? Nu e nici moral nici subinteles. Parlamentul este puterea legislativa, el trebuie sa faca legi. Problema ca parlamentarii nostri habar nu au ce ar trebui sa faca, dovada ca fac legi cu incetinitorul, iar telul lor este guvernarea. Prin Constitutie puterea executiva este exercitata de guvern iar presedintele este responsabil de desemnarea si numirea acestuia. Asta e Constitutia, iar parlamentarii pot doar sa valideze propunerea presedintelui, sa verifice guvernul, si eventual sa il demita, dar in nici un caz nu il pot impune.

Reclame

3 comments so far

 1. niku_elektriku on

  conform constitutziei, cel de’al doilea clasat din colegiul no 2 din bucuresti, si numai acesta, impune presedintelui un candidat pentru functzia de prim ministru. presedintele avind obligatzia sa’i incredintzeze candidatului sarcina formarii cabinetului.
  in caz de refuz al presedinelui, conform aliniatului xyz din constitutzie, se convoaca de urgentza camerele reunite ale parlamentului pentru inceperea procedurii de impuscare a impricinatului cu un glonte in ceafa, pe terasa palatului parlamentului, linga drapel.

 2. niku_elektriku on

  asa au inceput sa ma plictiseasca dezbaterile astea infinite despre ce vrea sa zica capo(di tutti capi)doperei de prostie lasata mostenire de raposatu iorgovan !

  inclusiv dezbaterile de la tipi absolut ok cum e Doc.

 3. Sluga La Sisif on

  Dezbaterile sunt ok atata timp cat ne pregatesc pentru o viitoare revizuire a Constitutiei. Ce este inacceptabil este ca aceasta sa se schimbe din mers, fara acordul populatiei. Asa ca, iorgovanim in continuare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: