Criza s-a sfarsit! Traiasca noua criza!

Nu sunt aproape deloc scolit intr-ale economiei, dar ce importanta mai are asta acum, cand multi dintre cei care traiesc de pe urma analizelor economice sunt confuzi si se infatiseaza ca diletanti pentru profesionistii altor meserii. Mai mult decat atat, manipulantii banilor ne ating pe toti indiferent de implicarea si intelegerea personala a schemelor pe care acestia le manuiesc. Asa ca asumandu-mi lipsa complexitatii gandirii economice vreau totusi sa imi manifest dreptul reactiv de a le da cu pantoful in cap celor ce submineaza continuu posibilitatea realizarii umane ca urmare a unei vieti rationale.

Sunt cu atat mai revoltat in timpul acestei crize, prilej major pentru corectarea unor greseli premergatoare, si punct critic si necesar pentru revenirea la ideile consacrate ale liberatii bazate pe piata. In mod paradoxal solutiile pentru aceasta criza la nivel mondial arata in acelasi timp si cauzele ei. In momentul in care reusesti sa impamantenesti ideea ca anumite companii sunt prea mari pentru a fi lasate sa cada, defapt recunosti incurajarea santajului practicat de aceste companii, girezi in continuare asumarea de riscuri si mai mult decat atat evidentiezi si gandirea specifica a celor ce si le-au asumat pana acum in speranta ca nimic nu se poate penaliza de la un anumit nivel in sus.

Dupa toate aceste actiuni care au durat un an, menite sa schimbe la nivel oficial regulile sistemului economic, vine anuntarea revenirii. Aceasta nu se face prin realizarea unor schimari fundamentale in atitudinea dinaintea crizei. In fapt nimic nu s-aschimbat, ci prin forta santajului s-a oficializt situatia. E infiorator cum in continuare responsabilii de criza actual o pregatesc pe urmatoarea. Revenirea este vazuta tot prin prisma cresterii apetitului pentru consum, criza va fi depasita in momentul in care oamenii vor dori sa isi ia din nou credite. Nimic nu se spune despre restructurarea industriei, despre regandirea vietii personale, despre mai multa responsabilitate si mai putina inconstienta. Criza e pe sfarsite, luati-va case, teefoane si masini (electrice – nu conteaza ca aveti deja una pe benzina, daca vreti sa ajutati economia si sa salvati planeta consumati una noua). Si uite asa se mai duc cateva generatii.

In loc sa ma bucur ca va trece criza asta, ma pregatesc pentru urmatoarea. Cred ca in timpul vietii mele o sa mai vad cateva, si o sa fie unele mult mai mari decat asta, ele vor fi mai dese si cu putin noroc o sa prind si una generatoare de reforma.

Anunțuri

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: